“Padam, Padam” is een lied geschreven door Henri Contet (tekst) en Norbert Glanzberg (muziek) dat oorspronkelijk in 1951 werd uitgebracht door Édith Piaf. Het is echter niet over het lied als zodanig dat ik het hier wil hebben.

Ik weet het, we leven in een tijd van verzuring, waarbij een buur die met een verkeerd been uit het bed is gestapt erin slaagt een schooltje of een zwembad te doen sluiten omdat de kinderen teveel lawaai maken, maar toch wil ik even aandacht vragen voor het volgend probleem(pje).
Enige tijd geleden werd de Keizer Karelstraat heraangelegd, maar bij de afwerking werd er blijkbaar wat slordig omgesprongen met een putdeksel, zodat we nu bij elke auto die passeert we het bekende “padam padam”-geluid horen van eerst het voorwiel en daarna het achterwiel dat over het deksel passeert. Nu is het verkeer in de Keizer Karelstraat sedert het mobiliteitsplan fameus afgenomen, maar het blijft toch een “refrein” waarmee je hele dagen en bij slapeloze nachten ook ’s nachts mee af te rekenen krijgt.
Als ik de enige bewoner ben van de Keizer Karelstraat (en dan vooral van de kant aan de Reep) die zich hieraan ergert, dan zal ik dat maar uitzweten, zeker, maar als er nog mensen zijn die hier hinder van ondervinden, kan dit probleem(pje) misschien eens herbekeken worden? Met dank bij voorbaat.

Ronny De Schepper

P.S. Toen ik dit artikeltje schreef begin juli 2019 heeft het blijkbaar geholpen, maar nu is het vervelende geluid terug “with a vengeance”. Misschien dat een hernemen nog eens resultaat oplevert?

10 gedachtes over “Padam padam

  1. Op 10 mei 2022 heb ik dit artikel naar de ombudsvrouw gestuurd en dit was haar antwoord:
    Beste meneer De Schepper

    Bedankt voor je bericht.

    Zou je kunnen verduidelijken waar het hinderlijke putdeksel zich precies bevindt? Ter hoogte van welk huisnummer in de Keizer Karelstraat?
    In het geval je een foto hebt van de situatie, mag je die gerust meesturen. We kijken dan na hoe we je het best kunnen verder helpen.
    Alvast bedankt.

    Met vriendelijke groeten

    Vicky Cleuren
    Gentinfo – Dienst Publiekszaken
    Departement Publiekszaken en Burgerzaken – Stad Gent
    Tel: +32 9 210 10 10
    E-mail: gentinfo@stad.gent
    Website: stad.gent/gentinfo

    Geliked door 1 persoon

    1. Nadat ik de nodige inlichtingen had verschaft, kreeg ik nog de volgende aanvulling:
      Beste meneer De Schepper

      Bedankt voor je verduidelijking

      Wij hebben je melding bezorgd aan de Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen om verder te behandelen.
      Voortaan kan je je meldingen ook doorgeven via het webformulier https://formulieren.stad.gent/productie4.2/formulier/nl-NL/DefaultEnvironment/scMeldingweg.aspx/frMOD_Inleiding

      Na ingave van je melding en e-mailadres via het webformulier ontvang je een bevestigingsmail. Wil je een stand van zaken van je melding, dan kun je antwoorden op de bevestigingsmail die je ontvangen hebt. Het is daarbij niet nodig om de onderwerpregel van de e-mail aan te passen. Op die manier komt jouw vraag terecht bij de medewerker die je melding opvolgt.

      Voor de volledigheid hierbij de contactgegevens van de Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen, voor eventuele verdere opvolging.

      Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen
      Woodrow Wilsonplein 1 , 9000 Gent
      Tel: +32 9 266 79 00
      E-mail: tdwegen@stad.gent
      Websites: https://www.stad.gent

      Geliked door 1 persoon

      1. En van de Dienst Wegen etc. kwam dan nog het volgende antwoord:
        Beste,

        Hartelijk dank voor je melding. We hebben deze goed ontvangen en gaan aan de slag.

        In de onderwerpregel van deze email staat jouw dossiernummer. Heb je later nog vragen over je melding dan kan je ons contacteren via een antwoord op dit emailadres met vermelding van dit dossiernummer.

        Jouw melding helpt ons om het openbaar domein van de Stad Gent goed te onderhouden.
        We proberen alle meldingen binnen een redelijke termijn op te volgen en zorgen zo voor een aangename en veilige leefomgeving.

        Met vriendelijke groeten,

        Dienst Wegen Bruggen en Waterlopen

        Geliked door 1 persoon

  2. Alles hangt er natuurlijk van af wat men bedoelt met “binnen een redelijke termijn”. We zijn nu een week verder en er is nog steeds niets gebeurd. Toch vind ik dat nog altijd redelijk. Minder redelijk is echter dat men hier gisteren heeft gewerkt (men heeft de oversteekplaats voor de kinderen van Sint-Bavo nog wat veiliger gemaakt) en dan dacht ik toch dat men dat putdeksel meteen ook onder handen zou nemen. Want hoelang zou dat eigenlijk duren? Vijf minuten? Of toch tien? Maar nee dus, er is niets gebeurd…

    Like

  3. Op 24 mei was er opnieuw een reactie:
    Geachte, jouw melding is in behandeling,

    Hopelijk kunnen we het deksel spoedig laten vastleggen.

    Met vriendelijke groeten

    Marc De Volder
    Technisch mdw openbaar domein
    Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen – Departement Stedelijke Ontwikkeling – Stad Gent
    Bezoekadres: Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent
    Postadres: stadhuis, Botermarkt 1, 9000 Gent
    Tel. +32 9 266 79 31
    Internet stad.gent

    Like

  4. Ikzelf had mij dus al neergelegd bij het feit dat er geen oplossing was, maar deze morgen werd er toch opnieuw aan gewerkt. Dus ik ben blijkbaar niet de enige die zich hieraan ergert. En tot op dit moment lijkt het toch te lukken…

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.