Het is vandaag al 75 jaar geleden dat de Nederlandse wielrenner Guus Saes (op bovenstaande foto van http://www.weertisveranderd.nl rechts naast G.Sprenkelink) in Sint-Truiden is overleden na een aanrijding met een pantservoertuig.

Guus Saes is geboren op 4 maart 1920 te Weert. Dit Limburgse talent werd in 1940 tweede in het nationaal kampioenschap bij de onafhankelijken, zo schrijft iemand op de Wielersite, waar tegelijk staat dat hij dat kampioenschap heeft gewonnen vóór Louis Dietvorst en Arie Kuiper. Naast overwinningen in Edam, Hoensbroek, Sittard en Weert (zie bovenstaande foto), won hij in 1941 ook het profcriterium in Elsloo. Helaas ontnam de Tweede Wereldoorlog hem de kans om als renner door te breken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.