De Amerikaanse actrice Stockard Channing viert vandaag haar 75ste verjaardag. Op het internet is er veel te doen over een mislukte face-lift, maar ikzelf zal haar altijd blijven herinneren voor haar vertolking van de zwartharige (en dus “slechte”) Betty Rizzo in “Grease” (tegenover de engelachtige onschuld van de blonde Olivia Newton-John), vooral als ze het lied “There are worse things I could do” zingt (zie bovenstaande foto).


Op dat moment was ze niet minder dan 33 jaar, dus ruimschoots “overdue” voor een middelbare scholier, zelfs drie jaar ouder dan haar dertigjarige tegenspeelster!
Channing werd geboren als Susan Antonia Williams Stockard. Haar artiestennaam heeft ze overgehouden aan haar huwelijk (1963-1967) met Walter Channing. Daarna was ze achtereenvolgens getrouwd met acteur Paul Schmidt (1970-1976), schrijver/producer/acteur David Debin (1976-1980) en met David Rawle (1980-1988).
Ik kan me verder maar één film herinneren waarin ik haar heb gezien, namelijk “Le divorce” van James Ivory uit 2003, maar ik heb toen nagelaten aantekeningen te maken, dus dat is alweer verdwenen in de nevelen van mijn geest (*). Voor de rest deed ze vooral veel televisiewerk. Zo speelde ze van 1999 tot en met 2006 first lady Abigail Bartlet in de televisieserie “The West Wing”. Eerder had ze terugkerende rollen in de series “Just Friends” (dertien afleveringen), “Batman of the Future” (acht afleveringen) en “Out of Practice” (20 afleveringen). Ze had zelfs haar eigen “The Stockard Channing Show” (dertien afleveringen) en nu heeft ze dus een mislukte face-lift. ’t Kan soms raar gaan in ’t leven. (Wikipedia)

(*) In 2002 moet ik haar ook gezien hebben als ze de hoofdrol vertolkte in “Confessions of an ugly stepsister” van Gavin Millar. Het weze haar gegund, maar qua typecasting was dit er toch ver over!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.