Het is al tien jaar geleden dat ALBERTO CONTADOR de Ronde van Spanje heeft gewonnen met 46 seconden voorsprong op zijn Astana-ploegmaat Levi Leipheimer (zonder de bonificaties zou Leipheimer de winnaar zijn geweest). Daarmee is Contador de vijfde renner na Eddy Merckx, Felice Gimondi, Jacques Anquetil en Bernard Hinault die erin slaagt de drie grote rondes te winnen.

Eerder dat seizoen had hij immers al de Ronde van Italië gewonnen en een jaar eerder ook al de Ronde van Frankrijk. Daarmee leek Contador ook op weg om zich de evenknie te tonen van die grote namen, maar niet veel later zou een biefstuk hem zwaar op de maag blijven liggen

P.S.1 Waarmee ik de vier anderen overigens niet “biefstuk-vrij” wil verklaren. Verre van zelfs!
P.S.2 In 2014 voegde ook Vincenzo Nibali zich bij dit rijtje en in 2018 Chris Froome.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.