De BBC had nog maar pas “Give Ireland back to the Irish” van Wings verboden of de volgende single, “Hi hi hi”, werd eveneens verboden omwille van seksuele en/of “drug related” referenties.

Als reactie bracht McCartney daarop het onnozele kinderliedje “Mary had a little lamb” uit en had zelfs dààrmee een hit!
In 1973 volgt “Band on the run”. Interessant om weten is dat hier ook Howie Casey op meespeelt en dat was degene die ervoor heeft gezorgd dat de groepen uit Liverpool (dus ook The Beatles) welkom waren in Hamburg.
Paul McCartney behoort op dat moment reeds tot de twintig rijkste mensen ter wereld. “Yesterday” alleen al is dan al door 2.000 vertolkers opgenomen. Paul heeft er een hekel aan dat telkens hij in een restaurant binnenkomt, de pianist van dienst daarop overschakelt. Al wordt de pijn wel verzacht door het feit dat dit ook bij John Lennon gebeurde, al heeft die niets met “Yesterday” te maken, meer zelfs, hij had er een hekel aan. “Ik verdenk hem ervan,” zegt Paul, “dat het dààrom is dat hij ‘Imagine’ heeft geschreven, want dat leent zich ook tot dergelijk gebruik.” En dan heeft John het gelukkig niet moeten meemaken dat op de BRT ter gelegenheid van zijn dood, jawel, “Yesterday” werd gespeeld!
Hoe Wings live klinkt kunnen we horen op “Wings over America”. Paul heeft tot dan toe 32 nummer één-hits gehad in de States (tegenover 26 voor Lennon).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.