Vandaag is het zeventig jaar geleden dat Terry Melcher werd geboren.

Terry was de zoon van Doris Day (zie foto) en vormde in het begin van de jaren zestig een surfduo (The Ripchords) samen met de latere Beach Boy Bruce Johnston (hun grootste, of beter enige, hit: “Hey, little Cobra”). Melcher zelf zal vooral bekend worden als producer, o.a. van The Byrds (in de tijd van “Mr.Tambourine Man”), Paul Revere and the Raiders, Gram Parsons en The Mamas and the Papas. Hij speelde ook mee op de elpee “Pet Sounds” van The Beach Boys. Maar Terry is misschien nog het meest “beroemd” geworden door diegene die hij niét producete, namelijk Charles Manson. In zijn boek “Het schervengericht” gaat A.F.Th.Van der Heijden immers van de stelling uit dat Manson hiervoor wraak wou nemen en op die manier terecht kwam in de villa in Beverly Hills, die op dat moment echter niet meer door Melcher maar door Roman Polanski werd bewoond. De regisseur zelf was echter die bewuste nacht niet aanwezig, waardoor hij ontsnapte aan de slachtpartij die o.m. het leven kostte aan zijn jonge vrouw Sharon Tate en hun ongeboren baby. Terry Melcher overleed op 62-jarige leeftijd aan huidkanker.

Een gedachte over “Terry Melcher (1942-2004)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.