Marcel Druart

Marcel Druart was eigenlijk een organist, “maar als hij aan een klavecimbel ging zitten, dan wist hij ook direct waarover het ging,” vertelt zijn leerling Jos Van Immerseel. “En als hij een zanger of zangeres moest begeleiden, dan bleek hij meteen ook alles van zingen af te weten. Hij was een man die heel goed wist wat hij wou en daar ook voor uitkwam. Ooit kreeg hij een uitnodiging om in Notre Dame te Parijs te gaan spelen, iets waarvoor velen toch zouden staan springen, maar hij vond dat het orgel niet goed genoeg was en kwakte de telefoon neer!” Jos zou zelf ook ondervinden dat Druart er geen doekjes om wond, namelijk toen hij (Jos dus) zijn eerste concert gaf in Mechelen. Na afloop kwam Druart naar hem toe en zei: “Dat was heel slecht. Doe dat nooit meer!” Zonder uitleg. “Ik was er een week ziek van. Maar ik heb ook veel geleerd gedurende die week, want omdat hij me niet had gezegd wàt er verkeerd was, heb ik daar een hele week zitten over nadenken.”

2 gedachtes over “Marcel Druart

  1. Hoe beeld je schaamrood uit met een emoticon?
   Nounou, het zal inderdaad wel op basis van een gesprek met Jos geweest zijn dat ik deze naam meende te verstaan.
   Jammer voor de mooie foto, maar ik zal een en ander aanpassen.
   Bedankt, Joris!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.