Vandaag is het honderd jaar geleden dat het eerste programma van de “Ballets Russes” van impressario Sergei Diaghilev in het Théâtre du Châtelet in Parijs te zien was met “Le Pavillon d’Armide”. Voor de hoofdrol had Diaghilev zijn minnaar Vaslav Nijinsky gecast. Al vanaf de eerste avond diende de voorstelling te worden onderbroken omdat fans van deze danser door het dolle heen waren. Dit ballet zorgde dan ook voor een heropleving o.a. met “Parade”, “Le spectre de la rose” en “Noces”, omdat in het westen dansen bijna uitsluitend een vrouwenzaak was geworden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s