Veertig jaar geleden was ik lid van de Gentse wielertoeristenclub Sport Na Arbeid. Hier volgen een paar uittreksels uit het ledenblaadje, meestal geschreven door André Dhondt.

75 ik in SNA-trui

We beginnen op 23 juni 1984 met de tocht georganiseerd door Rozebroeken (55 km): “Het gaat goed, weer een beker voor de derde plaats, dank zij Serge, Dirk, Leonard, Véronique, Carine, Rebecca, Guido, François C., Ronny, Marcel en Faldoni, terwijl er toch nog 5 SNA’ers aan Zomergem-Roubaix-Zomergem deelnamen.
Mooi weer en een mooi parcours met een stuk slechte kasseien in Zeveneken, kasseien die men direct vermeed door op het grind-voetpad te rijden, waar een grote steen lag die Marcel handig ontweek en die Faldoni te laat zag, zodat we een stijlvolle val zagen. Enkel schrammen, gelukkig maar, en Faldoni vertrok opnieuw.
Na de controle in Wachtebeke kwamen we in een loopkoers terecht en Dirk vond dit ook zeer interessant, stapte af en liep mee met zijn fiets op de schouder. De lopers draaiden rechts af, Dirk niet en dus reed hij weer mee, tot hij met een grote plastiekzak Veronique bij de groep trok. Enkele kilometers verder werd weer getrokken maar dan op een andere manier, 4 SNA’ers gingen aan Ronny hangen en die liet zien wat rijden is, hij duwde wat harder en trok ze alle 4 mee, zelfs een brug omhoog. Na 40 km viel Guido plat en 2 km verder Rebecca, waarna alles vlot verliep tot St-Amandsberg.”

André Dhondt

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.