Christophe Laporte (foto Jean-Pierre Verstraete) heeft vijf jaar geleden de gravelkoers Tro Bro Leon gewonnen vóór Damien Gaudin en Jelle Mannaerts.

Christophe Laporte (La Seyne-sur-Mer, 11 december 1992) is een Frans wielrenner die sinds 2014 rijdt voor Cofidis, Solutions Crédits. In 2022 stapte hij over naar Jumbo-Visma en werd op slag een ander (en beter) renner!
Overwinningen
2015
Ronde van de Vendée
2017
Ronde van de Vendée
2018
2e etappe Ster van Bessèges
1e etappe Ronde van de Provence
3e etappe Ronde van de Provence
Puntenklassement Ronde van de Provence
Tro Bro Léon
3e etappe Ronde van België
1e etappe Ronde van Luxemburg
2019
2e en 4e etappe Ster van Bessèges
Eind- en puntenklassement Ster van Bessèges (Wikipedia)

Daarna moest hij als leider de strijd staken in de derde etappe van de Ronde van Luxemburg. Op 55 kilometer van de eindmeet in Diekirch stapte de 26-jarige Fransman ziek af. Dat was dubbel jammer want na twee ritzeges had hij uitzicht op de eindoverwinning. Die ging nu naar zijn Spaanse ploegmaat Jesus Herrada.

In augustus heeft hij de Franse rittenkoers Tour Poitou-Charentes gewonnen. De Fransman van Cofidis legde de basis voor zijn eindzege al in de eerste etappes. In Rochefort-sur-Mer eiste hij de openingsrit op na een sprint met zes. Een dag later herhaalde hij dat kunstje in Aigre. Ook in de individuele tijdrit was de Fransman oppermachtig. In de slotetappe kwam de eindzege van Laporte niet meer in gevaar. Hij finishte in de buik van het peloton en zag Andrea Pasqualon (Wanty-Gobert) naar zijn eerste zege van het seizoen sprinten. Landgenoot Tony Gallopin moet vrede nemen met de tweede plek in het eindklassement, op 33 seconden van Laporte. De Nederlander Niki Terpstra, op 41 seconden, vervolledigt het podium. (Sporza)

Op 3 januari 2021 heeft hij de eerste etappe in de Ster van Bessèges gewonnen. De sprint is uitgedraaid op een Frans duel. Op de slotpuist hield hij immers zijn vroegere ploegmaat Nacer Bouhanni (nu Arkéa-Samsic) af. (Sporza)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.