« Ik weet, lezer, dat mijn verhaal eentonig wordt. » ★ Ja, het fameuze citaat uit Multatuli’s « Max Havelaar » komt wel van pas in deze paastijd, want 25 jaar geleden stond er alweer een passie-oratorium op het programma. En deze keer wel degelijk nog eens eentje van vadertje Bach. En welk dan nog! Zijn beroemde Mattheuspassie werd om 19.30 uur in de Bijloke gebracht door de Gentse Oratoriumvereniging o.l.v. Edmond Saveniers (foto Davidsfonds). ★ Wie echter liever helemaal aan het andere eind van het spectrum van gevoelens vertoefde, wie met andere woorden zin had om eens goed te lachen, die kon om 20 uur in Vooruit terecht voor « The return of Dionysos »van W.A.C.K.O. ★ Zelfs wie een dansvoorstelling wilde bijwonen, kon maar beter zijn goede humeur meebrengen want « Au progrès » van Les Ballets C de la B, dat om 21 uur in het KTA (Bagattenstraat) werd gedanst, wilde het volgende uitbeelden: tijdens een trouwpartijtje zakt het feestgezelschap plots door de vloer en belandt een verdieping lager in café Au Progrès. Het feest gaat toch door, voor de verbaasde blikken van de voorbijgangers. (HLN, 7/4/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.