De Oekraïnse bariton Vasily Gerello viert vandaag zijn zestigste verjaardag.

Ik ken hem eigenlijk enkel van The Cardiff Singer of the World 1993. Op de laatste avond van de competitie zong hij toen Gopak van Moessorgski en een aria uit “Macbeth” van Verdi en één uit “Mazeppa” van Tsjaikovski. Hij is “a natural showman” maar niet zoals ik het wil, eerder “very polished”. Toch werd hij de winnaar van de avond en mocht hij naar de finale, waar hij zowaar begon met twee liederen, één van Tsjaikovski en één van Rachmaninov. De baboesjka aan de piano had er zowaar de tranen van in de ogen. Bij de opera speelde hij oorspronkelijk ook al op zeker: een aria uit “Schoppenvrouw” van Tsjaikovski. Zijn Duitse concurrent Michael Volle mocht dan nog zo vol bewondering staan (terecht), maar nu weten we wel al dat men voor Russische opera’s hém moet engageren. Gelukkig kwamen er uiteindelijk toch nog twee Verdi-aria’s (één uit “La Forza del Destino” en één uit “Don Carlo”), maar je kan onmogelijk stellen dat hij erg veelzijdig is. Maar technisch staat hij wel heel sterk. Zo slaagde hij er wel goed in te verbergen dat hij niet in topvorm was. Achteraf was hij ontevreden en pas dàn waren de critici dat natuurlijk ook plotseling. Enfin, hij heeft zo te zien toch een stevige carrière uitgebouwd.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.