Nieuwe programma’s die ons bij een eerste visie wat tegenvielen, geven wij meestal nog een tweede kans. Op 16-2-83 was dit het geval voor « Rigoletto ». Van « Rigoletto » vroegen wij « een strenge(re) selectie » omdat « in een kabelland als het onze » veel overkomt als « opgewarmde kost ».

Er was natuurlijk nog een andere mogelijkheid, die de makers o.a. in de dagbladpers hadden geopperd : in the long run wil men zelf humor gaan produceren. Deze zat er nu reeds in, in de vorm van « Bob Davidse en zijn nonkels » die werden begeleid door de dames De Boeck. Een combinatie van humoristische samenzang à la « De Snaar » met een accordeonduo, zo weggelopen van achter de rug van Eddy Wally. Sommigen zullen dit wel grappig hebben gevonden (wij o.a.), maar we kunnen ons best voorstellen dat dit voor anderen niet het geval zal zijn. Net zoals wij de bindtekeningetjes maar flauw vonden.
Bij de overige items zat inderdaad weer tamelijk veel « déjà vu » (de uittreksels uit « Gizmo » b.v.), maar Kurt Van Eeghem hebben wij toch graag teruggezien met quasi-perfecte imitaties van Will Ferdy, Herman Van Veen en Raymond Van het Groenewoud. (Ronny De Schepper in De Rode Vaan nr.9 van 1983)

« Rigoletto » is terug (6-10). Eén nieuw gezicht (presentator Luk De Koninck, uitstekend als altijd overigens), en vele oude die verdwenen (de accordeonspelende dames bv.). Met andere woorden dit « lachmagazine » is nu een aaneenschakeling van aangekochte bijdragen geworden. We hebben nog steeds goed gelachen, dat wel (behalve met twee mannen die zich als vrouw verkleed hadden; er zijn blijkbaar nog altijd mensen die dat iets speciaals vinden), maar eigen BRT-bijdragen missen we toch wel een beetje. Weer geen geld, zeker ?

In 1987 was « Rigoletto » nog altijd op het scherm, getuige bovenstaande foto van Prof.Choron (Hara-Kiri) uit een YouTube-fragment van 11 april. De presentatie was op dat moment in handen van Michel Follet.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.