Soms krijg ik wel eens het verwijt dat ik uiterlijke schoonheid laat meespelen om een optreden van vrouwelijke artiesten aan te prijzen. Welnu, om te bewijzen dat ik niet fanatiek ben: de Roemeen Liviu Prunaru (foto Res Musica) is niet alleen een uitstekend violist (zoals zijn tweede plaats in de Elisabethwedstrijd van 1993 bewijst), maar hij is ook te mooi om waar te zijn. Alle vrouwen en andere liefhebbers van mannelijk schoon spoedden zich 25 jaar geleden dus naar de Bijloke, waar Prunaru de centrale gast was van een volledig Beethoven-programma in het kader van de Winterconcerten.* In de Rode Pomp staat Benjamin Britten centraal. En hier is het een homogeen vrouwelijk gezelschap dat voor de muziek zorgt: zangeressen Caroline Demeyere en Lieve Maertens en pianiste Iris De Blaere. ★ Liefhebbers van wereldmuziek hebben de keuze tussen de Gele Zaal, waar een Amerikaans trio joodse muziek brengt, en Vooruit, waar het ensemble van Ari Babakhanov muziek uit Oezbekistan speelt. * In de Logos Tetraeder treedt Gunda Gottschalk op met elektronische muziek voor vioolsolo. (HLN, 12/2/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.