105 jaar geleden werd de kieswetgeving veranderd in Engeland. Voortaan is er stemrecht voor Engelse mannen boven de 21 en voor vrouwen boven de… 30 jaar. Ook in Indië, Ceylon en Birma is het de beurt aan de vrouwen om te gaan stemmen. In ons eigen land komt men een jaar later tot een compromis tussen de partijen. Om „ervaring” op te doen, mogen de vrouwen wel aan de gemeenteraadsverkiezingen, maar nog niet aan provinciale en parlementsverkiezingen deelnemen. Op 19 februari 1920 wordt de wet gestemd waardoor vrouwen aan gemeenteraadsverkiezingen mogen deelnemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.