Het is vandaag al 25 jaar geleden dat Carl Wilson, één van de broertjes die de kern van The Beach Boys uitmaakten, is overleden aan longkanker. Net zoals bij Arthur Ashe, haalde ik de mosterd vijf jaar geleden nog bij Alcide, dus…

Il y a 25 ans le guitariste et membre fondateur des Beach Boys, Carl Wilson, succombe à l’âge de 51 ans à un cancer du poumon. Il était le frère de Brian et Dennis. Il était le plus jeune des trois. Carl Wilson était le guitariste principal du groupe et chantait aussi sur certaines chansons (notamment « God Only Knows » de l’album Pet Sounds). Il restera longtemps avec le groupe, se lançant dans la production de leurs albums, lorsque son frère Brian quittera le groupe, à partir de 1966. (Les éphémérides d’Alcide)

2 gedachtes over “Carl Wilson (1946-1998)

  1. We hebben Brian en Band gezien in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen, alsook in de AB te Brussel. Later zagen we de reünie van de Beach Boys op de Lokerse Feesten. Een pletwals ! Er bestaat een mooie dubbel-CD van, die het gebeuren goed weergeeft (The Beach Boys live – the 50th anniversary tour). Uiteraard zonder Carl Wilson. Zijn stem op God only knows is wel hemels. Inmiddels verleden tijd wegens ruzie tussen de ex-leden. Maar het was TOP. Ook een Live uitvoering van Disney Girls van Bruce Johnston, genieten, kippenvel.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.