Vandaag zou American singer Felice Taylor (born Florian Taylor in Richmond, California), best known for her recordings in the late 1960s, such as “I feel love comin’ on”, 79 jaar oud geworden zijn, maar ik zie nu dat ze helaas reeds op 12 juni 2017 is overleden.

Taylor began singing with her sisters Norma and Darlene in a trio, The Sweets, who recorded one single, “The Richest Girl”, for the Valiant label in 1965.
Shortly afterwards Taylor recorded her solo hit “Think About Me”, as Florian Taylor, on the Groovy label. Her greatest success came after signing for Bob Keane’s Mustang label, a subsidiary of Bronco Records. There she was teamed with the songwriters and record producers, Barry White and Paul Politi, who co-wrote “It May Be Winter Outside (But in My Heart It’s Spring)”, a minor hit reaching #42 on the Billboard Hot 100 in early 1967 and its follow-up “I’m Under the Influence of Love”. A third single, “I Feel Love Comin’ On”, also written and produced by White and Politi was not released in the U.S., but reached #11 in the UK Singles Chart, when leased to President Records later in 1967. Hier in Vlaanderen werd het niet zo vaak gespeeld, al had ik het wel opgepikt. Toch is het pas een jaar later dat het zich opnieuw aan mij opdrong, toen ik met vakantie was in Monieux en daar werd geconfronteerd met een singeltje uit de collectie van Josiane Bertuzzi: “J’ai l’amour dans les mains” van Herbert Léonard. Ik dacht: maar dat kén ik toch? En na wat nadenken, viel het mij dan eindelijk in: dit was de Franse versie van “I feel love comin’ on”.
After leaving Bronco, Taylor recorded for Kent Records, and later in the UK with members of The Equals. In 1973, White’s protegées Love Unlimited recorded new versions of “It May Be Winter Outside” and “Under the Influence of Love” and Barry White recorded “I Feel Love Comin’ On” on The Love Unlimited Orchestra’s top ten album Rhapsody in White (*). Taylor herself seems not to have recorded since the early 1970s. [Wikipedia]

(*) De enige versie, zogezegd van Barry White, die ik op YouTube vind, is echter gezongen door een meisje, mogelijk zelfs Felice Taylor zelf. Wat moet ik dan daaronder verstaan? Dat het Barry White Orchestra voor de begeleiding heeft gezorgd?

2 gedachtes over “Felice Taylor (1944-2017)

  1. Hieronder vindt ge zowel de Taylor-versie uit 1968 als de cover-versie van White’s Love Unlimited Orchestra uit 1974 (na White’s intro, instrumentale versie):

    Soms plaatsen mensen gemengde clips, ik bedoel muziek van een uitvoerder, met clip van een andere, waardoor misverstanden ontstaan. Dit zou bij U ook kunnen gebeurd zijn.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.