Aan het feesten is nu wel degelijk een eind gekomen, aangezien er 25 jaar geleden niet minder dan twee producties in première gingen, die het fascisme als onderwerp hadden. * In de Minnemeers leidt Eddy Vereycken (foto YouTube) laatstejaarstudenten doorheen « Het onderzoek » van Peter Weiss. Vereycken heeft met hen gewerkt als professionals. Wat onder meer betekent dat ze veel samen op zwier zijn gegaan. Wellicht woog de problematiek (de uitroeiingskampen) zo zwaar op de jongeren dat afreageren noodzakelijk werd. Ook in de voorstelling zelf is trouwens humor verwerkt. Oorspronkelijk wou men een marathon brengen, maar uiteindelijk koos men voor twee voorstellingen per dag, om 14 en om 20 uur. Aangezien de Minnemeers als « een gezellig concentratiekamp » (dixit Vereycken) werd ingericht, kunnen er per voorstelling immers slechts 120 mensen binnen. Bij de eerste 120 ook strafpleiter Jef Vermassen, die zondagochtend te gast is bij Freek Neirynck * Zaterdag gaat in Arca ook « Rijksdag » in première, maar aangezien hier veel meer voorstellingen voorzien zijn, komen we daar later nog op terug. (HLN, 10/1/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.