Het belangrijkste culturele evenement van 25 jaar geleden was ongetwijfeld het optreden van Boudewijn De Groot (foto Marjolein Hoogervorst via Wikipedia) in Vooruit. Maar ook dit concert was alweer uitverkocht. Ook dat van ’s anderendaags trouwens. Er werd wel een extra-concert georganiseerd, maar daarvoor moest men nog wel geduld oefenen tot… november!

Dan wenden we de steven vanavond maar naar de Arcazolder, waar we met veel genoegen een oude bekende terugvinden. Georges Van Vrekhem schreef destijds een paar stukken die werden opgevoerd in de legendarische Arcakelder en was nadien dramaturg en artistiek directeur van het Nederlands Toneel Gent. In 1970 ging hij naar India wonen en pas heel onlangs keerde hij terug omwille van een zwaar hartinfarct. Hij schreef hierover voor het eerst sinds veertig jaar nog eens een dichtbundel en daaruit leest hij vanavond voor. * Daarnaast is er ook nog een korte soap, « De Van Vlaanderenstraat » van Guido Verbiest, en een optreden van twee clowns. * In de Tinnen Pot is vanavond en morgen « Gamma van stilte » te zien, een multiculturele productie van Theatergroep Woestijn ’93. (HLN, 7/1/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.