Vandaag is het al 35 jaar geleden dat de Belgische motorcrosser André Malherbe bij zijn eerste deelname aan Parijs-Dakar zwaar ten val kwam en hierdoor verlamd bleef.

Hiermee kwam er een abrupt einde aan zijn sportieve carrière waarin hij o.a. driemaal wereldkampioen 500 cc werd en driemaal vice-wereldkampioen. Ik herinner mij dit trieste voorval vooral omdat ik in die tijd (conflict redactie De Rode Vaan met de partijleiding) naar ander werk aan het uitkijken was en o.a. toen een examen heb gedaan voor persverantwoordelijke van de Belgische Motorrijdersbond. Aangezien dit een tweetalige bond was (en nog altijd is), moest ik ook een verhandeling in het Frans maken en ik heb die gewijd aan André Malherbe. Ik vond het persoonlijk een aangrijpend stuk, maar ik werd toch niet aanvaard, zogezegd omdat mijn Frans niet goed genoeg was. Ik heb dit altijd bestreden, maar na meerdere van dergelijke beoordelingen (b.v. door het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen) zal ik er mij wellicht toch moeten bij neerleggen dat mijn Frans dan wel voldoende goed was om in de middelbare school de eerste te zijn, maar dat het er in de “volwassen” wereld misschien toch een ietsiepietsie gesofisticeerder aan toe gaat…

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.