’t Spelleke van de Folklore is bij mijn weten het enige gezelschap dat 25 jaar geleden met iets durfde uitpakken. « Zij kwamen van zo ver » is een gelegenheidsstuk voor de tijd van het jaar dat reeds om 15 uur te zien is in het Museum voor Volkskunde. Ik vermoed dat het vooral de bedoeling is de kinderen zolang mogelijk van de pakjes onder de kerstboom verwijderd te houden. * Morgen zijn er wél enkele producties, maar we hebben ze allemaal al aan u voorgesteld: « De Roste Wasser » in de Minard, « Hier » in Arca en « Het oneindige verhaal » in het NTG. * Laten we daarom zelf ook even van onze gewoonten afwijken en u voor de gelegenheid een kerst-cd signaleren. Ze werd trouwens opgenomen in Studio Steurbaut en is dus in zekere mate ook « Gents ». Het betreft de cd « Sei willekomen », waarop het blokfluiten-kwartet Vier op ’n Rij en het vocaal ensemble Capilla Flamenca kerstmuziek brengen van zowel bekende (Buxtehude, Frescobaldi) als onbekende, vaak zelfs anonieme componisten. Het is een uitgave van Davidsfonds/Eufoda en te koop in iedere platenzaak die zichzelf respecteert. (HLN, 24/12/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.