Op 14 november 1922 was de BBC als eerste gestart met dagelijkse nieuwsberichten, maar amper een goede maand later was het al gedaan. Althans toch overdag. Vanaf zeven uur mocht het wel weer. We lezen het op de website van de BBC zelf:

The rapidly growing BBC radio audience tuning in for a six o’clock bulletin on the evening of 23 December 1922 would have been disappointed. As a result of a deal with the press and the news agencies, it had been agreed that no news would be broadcast before seven o’clock at night.
“I do not think there is much demand for an earlier bulletin,” said John Reith (foto) who, aged 33, took over as the BBC’s general manager exactly a week after the transmission of this first so-called “General News Bulletin”.
“We want to work smoothly with the newspapers,” said the BBC’s Sir William Noble. The hope, he said, was that broadcasting would serve as “an incentive to the public to buy more newspapers”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.