De Vlaamse hoboïst Joris Van den Hauwe viert vandaag zijn zestigste verjaardag.

Aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel behaalde Joris Van den Hauwe eerste prijzen voor hobo, kamermuziek, harmonie en contrapunt. Onder leiding van Paul Dombrecht werd hem het hoger diploma voor hobo toegekend met de grootste onderscheiding. In 1983 werd hij uitgenodigd door het Europees Jeugdorkest o.l.v. Claudio Abbado.
In 1984 maakte hij met Rudolf Werthen zijn eerste succesvolle solo-tournee doorheen Duitsland. Kort daarna werd hij uitgenodigd als solist bij het Wereldjeugdorkest in de V.S. Datzelfde jaar won hij de bronzen medaille op de internationale hobo-wedstrijd te Toulon.
Vervolgens werd hij in 1985 Tenuto laureaat met een vertolking van Richard Strauss’ hoboconcerto. Een jaar later werd hij lid van de ‘Von Karajan Orchester Akademie’ waar hij tevens orkestervaring opdeed in de Berliner Philharmoniker o.l.v. Von Karajan, Claudio Abbado en vele andere.
Terug in België was hij hobo-solo bij ‘Het Nieuw Belgisch Kamerorkest’, de ‘Beethovenakademie’, ‘I Fiamminghi’ en het ‘Symfonisch Orkest van Vlaanderen’, waarmee hij de grote concerto’s uit de hobo-literatuur vertolkte. Hij trad ook vaak op met Il Novecento, het orkest van de Night of the Proms, geleid door Robert Groslot.
Hij was ook achtereenvolgens assistent-docent hobo aan het conservatorium van Brussel en hoofddocent hobo aan het conservatorium van Antwerpen tussen 1997 en 2003. (www.jorisvandenhauwe.be)

Referentie
Ronny De Schepper, Ensemble Piacevole in het Gravensteen, Het Laatste Nieuws 25 maart 1995

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.