16 december 1967
Examens voorbij. Zijn veel platen gaan kopen, o.a. langspeelplaat van Tom Jones en singles van The New Inspiration, David McWilliams en Scott McKenzie. Veel herrie in R.D. om een plaat te zoeken. Ron was volledig de draad kwijt bij Ferry (*). Hebben in clubhuis kleine vergadering gehouden. Er zijn plannen voor een voetbalmatch tegen de ploeg Vercauteren. Hebben daarna platen beluisterd (de nieuwe) en voor de laatste keer de tienershow en het luisterspel beluisterd.

Erik Westerlinck

(*) Temse bezat in de jaren vijftig één platenzaak (Ferry), die gevestigd was in de Stationsstraat en werd uitgebaat door Gaston en Yvonne Feremans-Janssens, ouders van de internationaal bekende fotografe Lucille Feremans. Eind jaren vijftig verhuisden ze naar de centrumstraat, Akkerstraat, een vernieuwd pand dat openging onder de naam Ferry Studio foto-ciné-son, want zij verkochten niet alleen fonoplaten, maar ook muziekinstrumenten en alle mogelijk foto- en filmmateriaal. Begin jaren zestig kregen ze er een concurrent bij met de voormalige rijkswachter Jef Van Den Branden, die op de hoek van de Scheldestraat en Markt een pand voor de maatschappij RD (RadioDistributie) ging uitbaten als gerant. Naast alle huishoudapparatuur (koelkast, wasmachine enz.) nam hij ook de verkoop van fonoplaten voor zijn rekening. Deze twee collega’s hebben heel het decennium, Temse bevoorraad met lawaai uit de Golden Sixties. (Raymond Thielens)

Een gedachte over “55 jaar geleden: uit het Blommenkindersdagboek (17)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.