Vandaag is het al zeventig jaar geleden dat de Franse filmregisseur Roger Vadim (1928-2000) in het huwelijk trad met het jonge filmsterretje Brigitte Bardot.

Eigenlijk is Vadim op dat moment enkel nog maar een scenarist, het is pas in 1956 dat hij ook zelf films begint te draaien. Eerst is er “Sait-on jamais?”, een film met het toenmalige Franse sekssymbool Françoise Arnoul, die echter in de vergetelheid zou verdwijnen als Et Dieu… créa la femme verschijnt met zijn toenmalige vrouw Brigitte Bardot in de hoofdrol. “De rector van het Sint-Barbaracollege in Gent kwam in hoogsteigen persoon in de klas met onheilspellende stem meedelen dat in de Capitole de slechte film Dieu créa la femme zou worden gespeeld en dat het ten strengste verboden was… En inderdaad. Van de dag af dat de wulpse contouren van Brigitte Bardot in potjeskleuren op een kartonnen paneel boven de helverlichte ingang van de bioscoop de haren van alle deftige Gentenaars ten berge deden rijzen, de dag ook dat er in de glazen kast foto’s hingen van het sensuele kind-vrouwtje, van die dag af patrouilleerde een waakzame surveillant onafgebroken in de buurt.” (Vic De Donder, Kom eens naar mijn kamer, Elsevier, 1986, p.122)
Een jaar later scheidden Vadim en Bardot en het jaar daarop trouwde Vadim met de Deense actrice Annette Stroyberg en Brigitte met de Franse acteur Jacques Charrier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.