We mogen deze week dan Billy Budd uitgewuifd hebben, de geest van Benjamin Britten vertoeft toch nog heel even in ons midden. Het lunchconcert in de opera is immers gewijd aan andere Engelse hedendaagse componisten. Aantrekkelijk is vooral het feit dat hun werken worden vertolkt door leerlingen van het Gentse conservatorium. De jeugd verdient immers een steuntje. * Dat geldt dus ook voor de uitvoering van de kleine orgelmis van Haydn, deze avond in de Sint-Stephanuskerk (Sint-Margrietstraat). De opbrengst gaat immers naar een meisjesweeshuis in Roemenië. Het Spicato Vocaal Ensemble en het Jef Tinelkoor brengen daarnaast ook nog andere werken, onder andere van Haendel en Mozart, maar merkwaardig genoeg niet van Vivaldi, alhoewel die zowat z’n hele oeuvre heeft geschreven voor… een meisjesweeshuis. * Het Ensemble Leporello zet het publiek eveneens op het verkeerde been. Zij brengen vanavond in de Domzaal van Vooruit immers geen muziektheater maar « Isme » van Nathalie Sarraute (foto YouTube), de « vaandeldraagster van de nouveau roman », zoals ze zelf zeggen. (HLN, 5/12/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.