Tien jaar geleden veroordeelde de rechtbank in de Portugese hoofdstad Lissabon de 41-jarige ex-renner van Boavista Carlos Manuel Figueiredo Teixeira tot een gevangenisstraf van elf jaar. Teixeira pleegde, gewapend met een neppistool, in een jaar tijd een twintigtal bankovervallen. Teixeira had de bijnaam ‘Ray Ban’ omdat hij zich altijd vermomde met een zonnebril van dat merk. Op de fiets was zijn meest memorabele prestatie een dagzege in de Ronde van Portugal in 1996. Zowel in 1998 als 1999 werd Teixeira betrapt op het gebruik van doping.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.