Gewoon om technische redenen (omdat ik van mijn vroegere “pagina’s” gewone “berichten” wil maken), zie ik me hier verplicht om wat ik vroeger “dienstmededelingen” heb genoemd nog eens te herhalen.

1.
Ik heb in totaal wel een vijftal blogs gehad. Ik kan het exacte getal zelfs niet bijhouden, omdat het de laatste tijd de “policy” is van een aanbieder van blogspace om – als je iemand via een bepaalde blog wil bereiken – je meteen ook een blog aan te bieden. In het begin probeerde ik die blogs ook up to date te houden, maar dat is uiteraard niet te doen. Het is nu zelfs zo dat ik een aantal van die blogs weer verwijderd heb.
Laat ik dus vooreerst even heel duidelijk stellen dat dit mijn “officiële” blog is, als ik dat stadhuiswoord hier mag gebruiken. Maar het verklaart wel waarom er hier, op WordPress, een aantal reacties staan van mensen die eigenlijk op mijn skynetblog hebben gereageerd. Aangezien ik die reacties dan zelf heb moeten verplaatsen, komt daar automatisch mijn avatar bij. Ik kan daar ook niets aan doen. Mensen die zich daaraan ergeren, worden verzocht hun eigen reactie nogmaals eigenhandig in te tikken en dan verwijder ik wel de eerste reactie.
Met dank voor uw begrip.
2.
Het is overigens poepsimpel om je bij WordPress aan te melden. Op die manier komt je foto dan ook naast je reactie te staan, wat aangenaam is voor de lezers om zich met de schrijver te identificeren. Je krijgt dan wel automatisch de kans om gratis zelf met een blog te beginnen, maar je bent natuurlijk niet verplicht daarop in te gaan. Ik kan je ook met de hand op het hart verzekeren dat WordPress je niet overdondert met junkmail. Eigenlijk hoor je er nadien zo goed als niets meer van zelfs.
3.
Trouwe lezers hebben al gemerkt dat ik sedert eind 2007 mijn best doe om met mijn blog in te spelen op de actualiteit. En die actualiteit wordt vaak bepaald door het televisieaanbod. Ook ben ik geobsedeerd door verjaardagen, échte verjaardagen of herdenkingen van sterftedata. In de praktijk betekende dit dat de inleiding tot een bepaald stuk geregeld werd aangepast, terwijl het “corpus” (meestal verborgen achter “lees verder”) gelijk bleef. Ik hoop daarmee iedereen tevreden te kunnen stellen.
4.
Dat “inspelen op de actualiteit” kan, als het bijvoorbeeld verjaardagen betreft, heel ver gaan. Jaren op voorhand kan het verschijnen van een artikel reeds worden geprogrammeerd. En dat doe ik dan ook, enerzijds om het zeker niet te vergeten, anderzijds om nog een andere reden…
Mensen vragen me immers wel eens: waarom die blog?
Op diverse plaatsen heb ik reeds meerdere antwoorden gegeven op die vraag.
Opdat al die artikels niet “ongebruikt” in mijn computer zouden blijven zitten bijvoorbeeld.
Of om mijn eigen geheugen wat op te frissen, want steeds vaker blijkt dat ik me bepaalde dingen die ik heb meegemaakt of geschreven, niet eens meer kan herinneren.
En ook, ja ik zal het maar toegeven, opdat mijn teksten mij zouden overleven.
En vandaar dus dat ver in de toekomst programmeren. Als ik met andere woorden “kom te gaan”, dan zullen er allicht nog een tijdlang teksten van mij blijven verschijnen, alsof er niets aan de hand is. Voorwaar een aangename gedachte, vind ikzelf.
Maar dat heeft natuurlijk ook een keerzijde. Als je zo lang op voorhand programmeert, moet je de actualiteit op de voet blijven volgen. Stel immers dat iemand overlijdt van wie je al een verjaardagsartikel hebt geprogrammeerd. Dat zou toch wel een zeer vervelende situatie zijn.
Voeg nu echter die twee zaken samen en dan vraag ik u nu al excuus voor de volgende mogelijkheid: namelijk dat ikzelf er niet meer ben om in te grijpen op die geprogrammeerde artikels en dat dan alsnog iemand van de “jarigen” ondertussen is overleden. Dan kunt u hier dus lezen waarom ik daar niets kon aan doen. En daarom sla ik al op voorhand mea culpa.
5.
Ik dacht dat het wel genoeg opviel, maar toch krijg ik soms opmerkingen van lezers die erop wijzen dat deze niet hebben gemerkt dat er ook een “zoekfunctie” op mijn blog staat. Deze staat links bovenaan. Wel eerst even klikken zodat het woord dat er automatisch staat (“zoeken”) verdwijnt, anders zoek je dit woord mee op en op die manier vind je natuurlijk nooit iets terug. Want verder werkt de zoekfunctie zoals eender welke zoekrobot op het net: zonder aanhalingstekens zoekt hij de losse woorden op, mét aanhalingstekens de uitdrukking zoals ze is aangegeven.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.