Sander Cordeel (Sint-Niklaas, 7 november 1987) is een Belgische wielrenner, die in 2017 reed voor Veranda’s Willems-Crelan, nadat hij daarvóór o.a. voor Vastgoedservice had gereden (bovenstaande foto Jean-Pierre Verstraete; onderstaande foto Erik Westerlinck).

Cordeel won in 2008 een rit in de Triptyque Ardennais. In 2011 werd hij Belgische kampioen tijdrijden bij de elite zonder contract. Mede door deze prestatie kreeg hij de kans om in 2012 te rijden voor de ProTour ploeg Lotto-Belisol.
Ondanks het harde labeurwerk op de kop van het peloton kreeg Cordeel het jaar daarop echter geen kans meer bij de profs. Mede door de crisis in het peloton, moest Cordeel een niveau dalen en op continentaal vlak verder oogsten. Hij kreeg de kans bij het nieuwe Vastgoedservice Golden Palace Cycling Team het team van onder andere Kevin Hulsmans en Rob Peeters. In 2016 ging hij over naar Verandas Willems, dat het jaar erop door een fusie verder ging als Veranda’s Willems-Crelan.

00 Cordeel Sander

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.