Het is vandaag al tien jaar geleden dat Gunther Cuylits op het vliegveld van Ouagadougou op 37-jarige leeftijd is overleden na een hartaderbreuk. Cuylits was er net achtste geworden in de Ronde van Burkina Faso.

“Na de laatste rit had hij nog mee op het podium gestaan voor een dansje”, vertelde Herman Beyssens, die als ploegleider met de Belgische ploeg mee was, aan Sporza. “Er was geen vuiltje aan de lucht.”
“Daarna zijn we met de ploeg nog iets gaan drinken en om 22u zouden we terug naar België vliegen. Op de luchthaven is hij plots van zijn stoel gevallen. Reanimatie kon niet meer baten.”

Cuylits reed in 1996 voor Maestro, in 1997 voor Giant, in 2000 voor Tönissteiner, in 2001 voor Landbouwkrediet en in 2010 voor het Ludo Peeters Cycling Team Brasschaat. Zijn overlijden roept herinneringen op aan dat van Rob Goris, een streekgenoot van Cuylits. Goris overleed plots ’s nachts, nadat hij tijdens de Ronde van Frankrijk op bezoek was geweest in “Vive le vélo”.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.