Vandaag is het al 55 jaar geleden dat het Nederlandse wielertalent Mat(je) Van Groezen om het leven kwam bij een auto-ongeluk in Brasschaat. Op bovenstaande foto uit Olympia’s Tour eerder op het jaar staat hij in het midden naast zijn gelegenheidsploegleider Wout Wagtmans en Jan Bols.

Van Groezen had dat jaar zeventien koersen gewonnen, waaronder dus een rit in Olympia’s Tour. Bovendien won hij het toen prestigieuze Breda Bier-klassement. Een groot talent van nog maar 19 jaar (geboren 8 januari 1948) is op die manier veel te vlug van ons heengegaan. (Met dank aan Ulsen van Wielerarchieven en Piet Kessels van de Wielersite)

hrvw_20_14_1965matvgroezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.