Wie zei er ook weer: het toeval is de god van de onwetenden ? Net als ik me zit af te vragen wat Raymond van het Groenewoud vanavond op Nederland 3 over de Portugese fadomuziek zou kunnen vertellen, stel ik vast dat in de Gele Zaal dergelijke muziek live mee te pikken is. José Do Carmo is daar immers te gast. En wie weet, als Raymond dan toch zo’n liefhebber is, misschien zit hij dan wel in de zaal ? * Een debat tussen Jan Hoet en Piet Van Eeckhaut is altijd goed voor spektakel, zeker als het wordt geleid door Siegfried Bracke (foto). Het Stedelijk Kunstinstituut opent er vanavond de feestelijkheden mee in het kader van zijn 25ste verjaardag. * Het Festival van Vlaanderen houdt van integralen. Nu komen de zes strijkkwintetten van Mozart aan de beurt in drie concerten in de kapel van de Bijloke vanavond, zondag (maar dan wel om 11.30 uur) en dinsdag. Ze worden uitgevoerd door het Turner-kwartet dat ons vorig jaar op een onvergetelijk klarinetkwintet vergastte. Toen maakte Erich Hoeprich het kwintet vol. Wie nu de supplementaire altvioliste is, is niet bekend. (HLN, 17/10/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.