Hoogdag voor de liefhebbers van filmmuziek. Op de middag worden de filmcomponisten Dirk Brossé, Leonard Rosenman, Frédéric Devreese en Jean-Claude Petit aan de tand gevoeld door Fred Brouwers (foto) in FNAC en ’s avonds dirigeren zij hun eigen werk in de opera.

Daarbij dirigeren Brossé en Devreese elk ook nog een werk van hun lievelingscomponist. Voor de eerste is dat John Williams (met « Star wars » !) en voor de tweede Nino Rota (« Otto e mezzo »). Traditiegetrouw is het BRTN-orkest van de partij voor dergelijke gelegenheden. * In de Rode Pomp zingt de bas Vsevolod (Sjeva voor de vrienden) Bogateriov liederen van Tsjaikovski. Joeri Serov, die hem aan de piano begeleidt, voegt daar nog een paar composities van Alexander Knaifel aan toe. * In de Logos Tetraëder brengt het Janus Duo eigentijdse muziek voor slagwerk en blokfluit. * En in de Kopergietery is het vanavond een echt bordeel. « Het Bordeel van Troje » wel te verstaan, een productie van Theater Herman Verbeeck in een regie van Wim Meeuwissen. Men richt zich vooral tot de jongeren, maar dan toch liefst tot 16—plussers. (HLN, 9/10/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.