Aan « De soldaat-facteur en Rachel » hebben de Gentse theaterliefhebbers goede
herinneringen. Auteur Arne Sierens creëerde in 1986 zijn stuk zelf, samen met Gert Portael, in het Nieuwpoorttheater. Vanavond is het er opnieuw te zien, deze keer in een versie van Theater Zuidpool. Koen De Sutter regisseert Marijke Pinoy en Jan Steen. * In het NTG is er vanavond weer een opvoering van Shakespeares « Midzomernachtsdroom » in een regie van Niek Kortekaas, terwijl er in de Kopergietery opnieuw een filmavond mee te pikken valt. Een documentaire over cineast Paul Cox (“Man of Flowers”) en een kortfilm van Jan Vromman. Om 15 uur wordt er nogmaals « De meester van de Zwarte Molen » opgevoerd voor de kinderen. * Een halfuur eerder pakt ’t Spelleke van de Folklore in het Museum voor Volkskunde weer uit met één van hun spetterende titels: « De toeter van Palloeter » (foto). Ik stel me zo voor dat telkens de titels voor de poppenspelen dienen te worden gekozen, er een paar flessen worden gekraakt en dat men daar dan over de grond rolt van de pret. (HLN, 8/10/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.