« Vervalsing zoals ze is, onvervalst » van Jan Fabre (foto Canvas) begon 25 jaar geleden aan een korte Gentse carrière in NT2 (Minnemeers). Het stuk werd gebracht door het gezelschap van de Brusselse KVS, geleid door directeur Franz Marijnen himself.

In het dansfestival van Vooruit krijgen we vanavond en morgen iets merkwaardigs te zien. De Spaanse danser Cesc Gelabert brengt een eigen reconstructie van de solovooorstelling « Im (Goldenen) Schritt », die de legendarische choreograaf Gerhard Bohner (1936-1992) destijds bracht op muziek van Bach. « Das Wohltemperierte Klavier » wordt daarbij (helaas natuurlijk niet live) gespeeld door Keith Jarrett. * Waarmee we tegelijk ook bij jazz zijn aanbeland. Liefhebbers van old time jazz kunnen om 21 uur in de Lazy River Jazz Club terecht (Stadhuissteeg) voor The New Orleans Roof Jazzmen. * Wie klassieke koperblazers verkiest, die richt zijn schreden naar de Rode Pomp voor het uitstekende Beaux Arts Brass Quintet. * Blokfluitliefhebbers worden door het Festival van Vlaanderen bediend. Vier op ’n Rij speelt in het Waepen van Zeelant. (HLN, 3/10/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.