Alhoewel Henri Desgrange in zijn Tour de France al vaak zowel ritten in lijn (om de strijdlust aan te moedigen) als individuele tijdritten (om het vele vals spelen tegen te gaan omdat men geen jurylid bij iedere renner kon plaatsen) al via ploegentijdritten had laten betwisten, vond de eerste echte ploegentijdrit plaats tijdens de ersatz-Tour, Jean Leulliot’s Circuit de France, met als winnaar Génial Lucifer. (Ja, ik weet het, bovenstaande foto is van de ploeg uit 1939. Wie mij de juiste ploegfoto kan bezorgen, is welkom!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.