Volgens de Wielersite (daarin gevolgd door o.a. Cyclo Passion) wordt Mike Kluge vandaag 57 jaar. Op zijn Facebook-pagina zegt Mike zelf dat hij zestig wordt en Wikipedia oordeelt terecht dat hij het zelf wel beter zal weten en volgt hem daarin.

Mike Kluge (Berlijn, 25 september 1962) was professioneel wielrenner van 1988 tot 1998. Hij was meervoudig Duits kampioen veldrijden bij zowel de amateurs als de profs. Als amateurveldrijder werd hij tweemaal wereldkampioen (1985 en 1987) en als prof behaalde hij de WK-titel in 1992. Een jaar later werd hij nog eens tweede op het WK.
Kluge was ook actief als mountainbiker. In 1990 werd hij eindoverwinnaar in de wereldbeker mountainbike. Kluge nam in 1996 deel aan de olympische mountainbikerace, die in Atlanta voor het eerst op het olympisch programma stond. Hij was toen echter al fin de carrière en stapte voortijdig af in die wedstrijd, die werd gewonnen door de Nederlander Bart Brentjens. Waarover Wikipedia niet spreekt, is dat Kluge ook een uitstekend wegrenner was (ik herinner mij een amateur-WK waarin hij een belangrijke rol speelde) en zelfs ooit een (of meer?) zesdaagse heeft betwist.
Bij het begin van het crossseizoen 2005/2006 werd Mike Kluge ploegleider bij het “Team FOCUS” waar ook zijn levenspartner Hanka Kupfernagel reed (zie bovenstaande foto). Sinds december 2005 is Kluge bovendien actief als UCI-functionaris.

Ronny De Schepper

voorlopig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.