Grote favoriet Tom Dumoulin heeft het dus waargemaakt in het WK tijdrijden. En mijn favoriet Primoz Roglic strandde op een mooie tweede plaats. Met een derde plaats voor Tour- en Vuelta-winnaar Chris Froome kregen we dus een haast voorspelbaar podium (wat niet wil zeggen dat de wedstrijd niet spannend zou zijn geweest, integendeel!). De grootste verrassing was dus de Portugees Nelson Oliveira (foto’s Erik Westerlinck) op de vierde plaats. We richten dus even de spots op hem.

Nélson Filipe Santos Simões Oliveira (Vilarinho do Bairro, 6 maart 1989) werd in 2004 Portugees kampioen tijdrijden bij de nieuwelingen en tweede in de wegwedstrijd. Twee jaar later werd hij wederom nationaal kampioen tijdrijden, ditmaal bij de junioren en vervolgens in 2008, 2009 en 2010 bij de beloften. Na een jaartje bij de procontinentale ploeg Xacobeo stapte hij in 2011 over naar RadioShack. Hij werd meteen Portugees kampioen tijdrijden bij de eliterenners.
In 2014 stapte hij over naar Lampre. Dat jaar werd hij opnieuw Portugees kampioen in het tijdrijden, maar nu ook op de weg. In 2015 werd hij nogmaals tijdritkampioen van zijn land en won hij ook een rit in de Vuelta.
Zo kwam hij in beeld bij Movistar en in 2016 kwam hij dan ook uit voor dit team. Hij werd alweer Portugees kampioen tijdrijden, maar vooral werd hij zevende in de tijdrit op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.
In juni 2017 maakte Oliveira deel uit van de vijfkoppige selectie die, dankzij Carlos Betancur, de klimkoers van de eerste Hammer Series wist te winnen. (Wikipedia)
32 Oliveira Nelson

69 Nelson Oliveira

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.