Vandaag is het 35 jaar geleden dat Jean-Marie Pfaff door de Wereldfederatie van voetbalstatistici werd uitgeroepen tot beste doelman ter wereld.

Ik heb Jean-Marie een paar keer ontmoet in mijn functie als journalist, maar het had nooit betrekking op hemzelf, hij was nu eenmaal een graag geziene gast op recepties, BV-feestjes, persconferenties e.d. De merkwaardigste ontmoeting was echter toch ooit eens op de Gentse Feesten. Ik zat van de feestensfeer te genieten op een zonnig terrasje op de Graslei, toen er een klein opstootje ontstond onder het volk: El Sympatico was gesignaleerd. Ikzelf bleef er kalm bij, aangezien ik hem zoals gezegd al eerder had ontmoet. Maar plotseling maakte Jean-Marie zich los uit de menigte, stapte op mij af, gaf mij een hand en vroeg hoe het met mij ging. Ik kan nog altijd niet geloven dat hij mij effectief herkende, ik denk eerder dat hij er at random mensen uitpikte om die dan flabbergasted achter te laten.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.