De zomervakantie zit er ver op. Zoveel is duidelijk. Eén van de tekens aan de wand is dat de orgelcyclus in de Sint-Baafskathedraal 25 jaar geleden aan z’n laatste concert toe was.

Het spreekt voor zich dat dit gereserveerd is voor de voorzitter van het Gentse orgelcentrum, Dirk Verschraegen zelf. En even vanzelfsprekend zal hij afsluiten met een werk van zijn vader, Gabriël. Daarnaast vallen ook nog composities van Pachelbel, Bach en Reger te beluisteren op het gerestaureerde orgel. * Ik kan me voorstellen dat er orgelliefhebbers bestaan, die niet gelovig zijn en voor hun passie dus toch telkens op een religieus gebouw zijn aangewezen. Over deze spanning tussen aardse genoegens en geestelijke overtuiging handelt ook de Deense film « Breaking the waves » van Lais von Trier, deze avond in cinema Sphinx. Zij het dat het hierom puur zinnelijke genoegens gaat en niet om muzikale. * Studio Skoop daarentegen neemt ons mee voor een duik in het verleden. Daar staat immers de klassieke western « Fort Apache » van John Ford uit 1948 op het programma! (HLN 28/8/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.