De « pioniers » van de vernieuwde Gentse Feesten zullen zich nog herinneren hoe een vertoning van de tekenfilm « Fritz the Cat » tot enige relletjes leidde met de politie. Dat incident ligt nu reeds zowat vijftig jaar achter de rug en ondertussen zijn we wel wat anders gewoon. Toch zullen velen uit nostalgie 25 jaar later misschien op post zijn in cinema Sphinx aan de Korenmarkt waar een documentaire te zien is over de maker van deze exuberante film, Robert Crumb.

Destijds zaten wij « Fritz the Cat » uit op de harde houten banken van Studio Skoop, maar in de huidige knusse fauteuils van deze bioscoop aan het Sint-Annapleintje krijgt u vanavond « Shallow grave » voorgeschoteld, een Engelse zwarte komedie van de nieuwste lichting. Drie kamergenoten zien erop toe dat de vierde huurder zeker even extravagant is als zijzelf. Als de « uitverkorene » echter haast onmiddellijk na zijn intrek dood wordt aangetroffen met onder zijn bed een koffer vol geld gaan de poppen aan het dansen. Met zowel politie als gangsters op de hielen, gaat het drietal ook elkaar beginnen wantrouwen. (HLN, 26/8/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.