Zoals ieder jaar heeft violist Paul Klinck (foto) voor het gratis pleinconcert in het Hotel d’Hane Steenhuyse weer iets speciaals opgediept. Morgen brengt hij om 11 uur immers samen met pianist Luc Wies een sonate van de Gentse componiste Jane (eigenlijk Jeanne) Vignery.

Tevens brengen zij (omwille van de tijdsbeperking) een fragment uit een dergelijke sonate van haar moeder Palmyre Buyst. Beide dames leggen het nodige talent aan de dag, maar zelfs in deze eeuw was het voor vrouwen niet altijd makkelijk om een componisten-loopbaan uit te bouwen. Paul Klinck tracht hen nu alsnog in ere te herstellen, mede via een cd met beide composities die in het najaar zal worden opgenomen. * Daarna kunt u met het Masereelfonds een wandelingetje maken naar de Westerbegraafplaats (afspraak Palinghuizen, 14.30 uur). Dat lijkt nogal luguber, maar als men weet dat deze begraafplaats er vorige eeuw kwam tegen de zin van de kerkelijke overheid, zodat er oorspronkelijk alleen « vrijdenkers » werden begraven, ziet men meteen in dat dit voor een boeiende rondleiding kan zorgen. (HLN, 23/8/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.