De werkloze Amerikaan John Wojtowicz (1945-2006) overvalt op een (snikhete) middag, vijftig jaar geleden, een bank in Brooklyn, New York, om geld te stelen waarmee zijn transseksuele mina(a)r(es) Elizabeth Eden (filmnaam Leon Shermer, 1946-1987) zich kan laten ‘ombouwen’ tot vrouw. Wojtowicz wordt gearresteerd en gaat de gevangenis in tot 1987. De film Dog Day Afternoon (met een jonge Al Pacino) is op deze gebeurtenis gebaseerd.

Luc Pauwels in Doorbraak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.