Een heel weekend lang vertolkte Gentenaar Claude Coppens vorig jaar in de Rode Pomp het complete oeuvre voor piano solo van Erik Satie.

Van de zeventig werken werden er 29 uitgebracht op een anthologie, die door de liefhebber naar waarde zal worden geschat. * Het is een merkwaardige keuze geworden, want de cabaret-artiest Satie werd evenmin vergeten. Zo werd bijvoorbeeld ook de wals « Je te veux », zo’n beetje de Parijse Whiter shade of pale van de eeuwwisseling, opgenomen. * In de Rode Pomp bevindt zich een reusachtige Bösendorfer, een prachtig instrument dat zich echter niet leent voor eender welke muziek. Integer musicus als hij is, zag ook Claude Coppens dit in en hij vertolkte het werk van Satie dan ook op een Erard uit 1894, geleverd uit de collectie van de familie Maene. Dit instrument is veel beter geschikt om de nu eens ingetogen, dan weer humoristische, maar altijd intimistische sfeer van de werken van Satie weer te geven. * De « Anthology Erik Satie » is verkrijgbaar bij De Rode Pomp, Tussen ’t Pas 3, 9000 Gent, 09/223.82.89.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.