« Mauvais sang » van Léos Carax betekende in 1986 de doorbraak voor zijn minnares Juliette Binoche. Het duurde drie jaar voor zijn volgende film « Les amants du Pont Neuf » klaar kwam. « Ik vond het een schromelijke onrechtvaardigheid, wanneer het draaien telkens diende te worden stilgelegd omwille van problemen met de financiering », zegt Juliette, die, om zich in de rol in te leven, naar Nanterre is getrokken, waar er een soort asiel is voor clochards. Daar heeft ze geleefd tussen mannen die meer met hun vuisten dan met hun mond spreken en vrouwen die voortdurend aan de fles hangen * Tussen haakjes, de rol van de oudere zwerver in de film wordt gespeeld door de bekende operaregisseur Klaus Michael Grüber * Vanavond Om 20 uur is deze film te zien in Studio Skoop, terwijl in Sphinx « Music box » van Costa Gavras loopt met Jessica Lange, die in het oorlogsverleden van haar vader graaft * Om 22.30 uur is daar ook nog de nieuwste film van Jean-Luc Godard « For ever Mozart » te zien. Een wat misleidende titel, want eigenlijk gaat het over Sarajevo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.