Een wereldpremière middenin de Feesten ! Om 20 uur wordt in de Bijloke Festivalhal het pas opgerichte Filharmonisch Jeugdorkest van Vlaanderen voorgesteld. Dit omstreden orkest van Robert Groslot gaat met Ravel, Sjostakovitsj, Goeyvaerts en Stravinsky meteen al een grote uitdaging aan. * Om 16.30 uur brengt in de Sint–Michielskerk het Engelse jeugdorkest van Croydon werk van Brahms, Tomlinson en Tsjaikovski. * Om 15 uur gaat daar een vierhandig orgelconcert aan vooraf, terwijl om 19 uur Ludo Geloen het orgel van Sint-Baafs bespeelt. * In de Rode Pomp is erom 16 uur de opera « De stenen gast », om 19.30 uur het Flanders Clarinet Quartet, maar vooral om 22 uur een recital door Petra Van Tendeloo (foto), die zich in « Dangerous liaisons » van een tot dan toe onbekende zijde heeft getoond. * Dat zou La Esterella in haar tijd wel nooit gedaan hebben. Zij zingt in La Scala om 22.30 uur. * Guido Belcanto, die om 21 uur in de Spiegeltent te horen is, zal wel zorgen dat hij tegen die tijd klaargekomen is, want hij is een grote fan van haar. (HLN, 24/7/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.