Art Nouveau en Art Deco kunnen nog altijd op veel belangstelling rekenen en het Museum voor Sierkunst bedient de liefhebbers op hun wenken, want het bezit een prachtige collectie. Voor niet–kenners is het evenwel niet gemakkelijk om de weg te vinden in die overvloed. Daarom is de rondleiding om 15 uur een aanrader. * Historische dansen reconstrueren is nog veel moeilijker dan de muziek die daarbij hoort. In het Gravensteen doet dansgroep Capriool om 15 en 16 uur wel een poging om renaissancedansen tot leven te brengen. * Om 16 uur is het ook de laatste kans om in de Rode Pomp naar twee korte opera’s, « Het feestmaal tijdens de pest » en « Mozart en Salieri », te gaan kijken. Ze zijn beide van de hand van Russische componisten (respectievelijk Cesar Cui en Rimski-Korsakov) en worden ook door een volledig Russische cast gebracht. * Iedere kans die men heeft om Lieven Tavernier te zien optreden moet men aangrijpen. Om 21 uur is hij te beluisteren in de Spiegeltent. * En om 22.30 uur brengen Kathleen Vandenhoudt en Pascale Michiels (foto) vrouwelijke blues in La Scala. (HLN, 23/7/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.