Het Zwitsers kampioenschap wielrennen op de weg werd voor het eerst georganiseerd op 3 juli 1892 en werd gewonnen door Edouard Wicky voor zijn broer (neem ik aan) Eugène. Het jaar daarop deed hij dat nog eens over, deze keer vóór Théodore Champion.

In 1889 was hij al kampioen van La Suisse Romande geworden, een kampioenschap dat reeds van 1887 werd georganiseerd en toen gewonnen door Alphonse Hirschy, Eugène Le Royer en Ernest Crépel. Blijkbaar was dat dus zo’n nipte sprint dat men de drie niet kon plaatsen. Van een fotofinish was in die tijd uiteraard nog geen sprake.

Van Wicky is geen foto weer te vinden op het internet en zijn geboorte- en sterftedatum zijn ook niet bekend, daarom heb ik maar een foto van Vevey genomen, waar deze wedstrijd werd betwist (foto Norbert Aepli via Wikipedia).

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.