De ene helft heeft geen werk en de andere helft moet werken voor twee. Deze stelling over de maatschappij met twee snelheden lijkt steeds meer waarheid te worden. Voor die tweede helft, de werkende dus, zijn de zondagochtendconcerten in de Academie voor Taal en Letterkunde in de Koningstraat dan ook telkens weer het aangenaamste moment van de week. Even rustig en onbekommerd naar prachtige muziek luisteren in een aangenaam kader. Nu zondag zijn Jan De Winne, Peter van Boxelaere en Marc Lambrecht aan de beurt met werken van Haydn * En ook de eerste helft, diegenen die helaas werkloos zijn, kunnen we deze concerten aanraden, want ze zijn zowaar totaal gratis. Asjeblief ! * Wie niet van muziek houdt, kan op hetzelfde moment in het Koetshuis terecht, waar Freek Neirynck Jacques Van der Sichel, Rik Lanckrock en Etienne Hubleau interviewt over Romain Deconinck * En in de namiddag is het de beurt aan Alex De Teyger (*), die tussen twee pannenkoeken door, bekende Gentse Feesten-figuren op de rooster legt. Eveneens in het Koetshuis, jawel. (Ronny De Schepper in HLN, 21/6/1997)

(*) De Luie Wesp was de cabaretgroep van Alex De Teyger (ADT), pseudoniem van Alex De Geyter, die medio jaren actief was in Gent en daarbuiten. Eerder had hij ook al Kabaret Hilarie, De Spreekstalmeester en de Muis waarmee hij onder meer in Biercafé De Tempelier, Arca, Ovaki Ham en op de Spektakelbeurs programma’s verzorgde als “Koeketiene”. In 1987 kaapten ze als De Luie Wesp in Nederland de ‘publieksprijs’ op de Delftse Camaretten weg en traden ze op tijdens het Humorfestival in Marke. De Luie Wesp bestond uit o.a. Freddy Claeys, Ann Verdegem en Alex De Teyger zelf… (Freek Neirynck)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.