The Hammer Series is een nieuwe experimentele wielerwedstrijd die vijf jaar geleden in Zuid-Limburg werd gehouden. De formule was omstreden en toen corona kort nadien stokken in de wielen stak, was dit blijkbaar aanleiding om ze weer af te voeren…

Een klimkoers op vrijdag, een sprintwedstrijd op zaterdag en een beslissende ploegenachtervolging op zondag. Geen individuele winnaars maar een ploegenklassement.
De Hammer Series moeten het wielrennen nieuw elan geven. Want het kijkerspubliek vergrijst snel, de ploegen zijn te sponsorafhankelijk en steeds minder jongeren melden zich aan bij een wielerclub.
En wat vonden jullie van de Hammer Series?
Dit vond ik ervan:
1.Het is spektakel, maar in geen geval vervanging voor het klassieke wielrennen.
2.Er is naar mijn inzien wel plaats voor, om zelfs misschien een tornooi van te maken.
3.Ze zouden op autocircuits moeten mikken, dan heb je al zeker voor de Team Time Trial sorry CHASE en de sprintrit een parcours. En een berg(je) zal wel te vinden zijn in de buurt, zeker?
4.De Chase zouden ze op de gewone fiets moeten betwisten, dat is veiliger wanneer ze in elkaars buurt komen, en ook minder kostelijk voor de ploegen als ze ver weg zouden gaan om dit te organiseren, want ik denk dat het vooral in “nieuwe” landen wel zou kunnen aanslaan.
5.Er moet nog aan gewerkt worden, het is leuk dat de ploegen elkaar kunnen inhalen maar vijf jaar geleden was het een beetje TE vond ik. En ook die decimale punten is raar.

John De Schepper

Een gedachte over “Vijf jaar geleden: Hammer Series, pro of contra?

 1. Ik sta er sceptisch tegenover. In elk geval heb ik gezien dat de ploegenachtervolging chaotisch verliep.

  Wat de commentaren van de renners betreft, die werden duidelijk geïnstrueerd door hun werkgevers van positief te praten over het initiatief.

  Ik vergelijk het met de pogingen die op de piste werden gedaan. Scratch? Het doel ervan is mij nog altijd niet duidelijk. Idem i.v.m. de keirin. Een echte achtervolging kon me meer boeien.

  Maar goed, ik ben old school zeker?

  Jan De Smet

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.